Saltar al contenido principal

La producción Quest de tercera generación se presentó para el año modelo 2004 en el North American International Auto Show 2003.

Preguntas 7 Ver todo

04 quest van limp mode and no electronics

Working on a 04 quest. My first stupid mistake was not disconnecting the battery. I was changing the O2 sensor and the rubber boot on the alternator slipped up and the socket grounded the positive lead to the alternator. There really was not a spark, but there was a quick puff of smoke. And a slight pop from the battery I believe. The van starts but no electronics work except for the display. And a bunch of dummy lights are on. In park full throttle only revs up to 2k rpm and in drive or reverse on flat surface will accelerate but if I encounter a hill lit will not go up. Reverse is the same. No acceleration. Looks like the fuses are all good. Would the grounding out the positive wire cause the alternator to go bad? Which in turn make pretty much everything not work since the system is pretty much all electric? I have hooked up a code reader but there are no codes that have to do with electric. Needless to say I still need to replace the O2 sensor. Thank you for your help.

Update (08/05/2019)

Ty for your quick response. But I was able to figure out the problem. There are a few in line fuses on the positive battery cable at the battery terminal. And the 40amp fuse was blown. I have also replaced the 02 sensor.

Block Image

Block Image

are a couple images.

Contestado! Ver respuesta Yo también tengo este problema

Es esta una buena pregunta?

Puntuación 1
Agregar un comentario

1 Respuesta

Solución Elegida

@reunion try to reset the ECU:

  • Turn the ignition key to position “ON” without starting the engine and wait 3 seconds.
  • Fully press and release the accelerator pedal five times within 5 seconds.
  • Wait 7 seconds
  • Fully depress the accelerator pedal all the way to the floor and hold for ten seconds. until the CEL starts blinking.
    • At this point the light CEL should start flashing error code stored in the system and you can release the pedal. If you only get five flashes slowly or not flashing at all, then it is time You went on one of the above steps and you have to start from scratch.
  • Fully release the accelerator pedal (while the CEL is still blinking) and wait about 10 second.
  • Fully depress the accelerator pedal and keep it for more than 10 seconds.
  • Fully release the accelerator pedal (The CEL light will continue to blink).
  • Turn the ignition off and start the engine to verify the indicator has been reset.
  • What concerns me is the puff of smoke. Have you check the area where you seen it come up to identify any parts etc.? If unsure post plenty of picture about location etc. so that we can see what you see. Agregar imágenes a una pregunta existente

Fue útil esta respuesta?

Puntuación 2
Agregar un comentario

Añadir tu respuesta

nate estará eternamente agradecido.
Ver Estadísticas:

Ultimas 24 horas: 7

Ultimos 7 días: 35

Ultimos 30 días: 98

Todo El Tiempo: 4,150