Saltar al contenido principal

Repara tus cosas

Derecho a Reparar

Partes y herramientas

Ayuda

Versión actual por: Dan ,

Título:

losingLosing Ethernet connection randomly
losingLosing Ethernet connection randomly

Texto:

Hey All,
 
I'm here again, this time with a strange question...
 
We maintain the IT infrainfrastructure in a school. We have multiple buildings in the school campus. We have a PRIVA Systems - HVAC building automation system & remote controller (industrial PC's).
We maintain the IT infrainfrastructure in a school. We have multiple buildings in the school campus. We have a PRIVA Systems - HVAC building automation system & remote controller (industrial PC's).
 
NowIn one building, lets say the main building, we have multiple buildings in that schoolthe main automation system to manage the HVAC, it controls al the heating and air flow systems.
NowIn one building, lets say the main building, we have multiple buildings in that schoolthe main automation system to manage the HVAC, it controls al the heating and air flow systems.
 
In one building , lets sayThe maintenance engineers can remotely log in into the main building, we havesystem via TeamViewer app or Windows Remote desktop from a big automated maintenance system HVAC , it controls alin our maintenance office which we can likewise manage the heating and air flow systemssystem.
In one building , lets sayThe maintenance engineers can remotely log in into the main building, we havesystem via TeamViewer app or Windows Remote desktop from a big automated maintenance system HVAC , it controls alin our maintenance office which we can likewise manage the heating and air flow systemssystem.
 
The maintenance engineers can remotely log in inFrom the systembeginning we have had problems with the office system and only that one PC. Sometimes the PC looses the connection with internet, yet the PC is still running.
The maintenance engineers can remotely log in inFrom the systembeginning we have had problems with the office system and only that one PC. Sometimes the PC looses the connection with internet, yet the PC is still running.
 
Via teamviewer or Remote desktopWe can't ping the PC and we can't connect by RDP nor can we connect by TeamViewer app either... nothing.
Via teamviewer or Remote desktopWe can't ping the PC and we can't connect by RDP nor can we connect by TeamViewer app either... nothing.
 
Now sinsceIt has a fixed IP address, all settings are normal... no strange errors or whatever in the beginning we have problems with that system and only that pclogs...
Now sinsceIt has a fixed IP address, all settings are normal... no strange errors or whatever in the beginning we have problems with that system and only that pclogs...
 
SometimesThe PC went back to the pc loosses the connectionmanufacturer, they checked it over a time of 2 months... in that time we hooked up an other PC with internet. the pc is still running.same settings as the original... and guess what! No problems at all !!
SometimesThe PC went back to the pc loosses the connectionmanufacturer, they checked it over a time of 2 months... in that time we hooked up an other PC with internet. the pc is still running.same settings as the original... and guess what! No problems at all !!
 
we cant ping the pc, we cant connect by RDP we cant connect by teamviewer, ... nothingThe manufacturer didn't find anything on there side as well...
we cant ping the pc, we cant connect by RDP we cant connect by teamviewer, ... nothingThe manufacturer didn't find anything on there side as well...
 
it has an fix IP , al settings are normal... no strange errors or whatever in the logs...

The pc went back to the manufacturer, they checked it over a time of 2 months... in that time we hooked up an other pc with the same settings as the original.. and gues what : no problems at all !! ...

they did'nt find anything on there side as well...

Now
Now the big issue is is: They say ( firmfirm that installed the industrial pc) : itPC): It is your fault if the device is't running properly cause it is an internal network issue...
it has an fix IP , al settings are normal... no strange errors or whatever in the logs...

The pc went back to the manufacturer, they checked it over a time of 2 months... in that time we hooked up an other pc with the same settings as the original.. and gues what : no problems at all !! ...

they did'nt find anything on there side as well...

Now
Now the big issue is is: They say ( firmfirm that installed the industrial pc) : itPC): It is your fault if the device is't running properly cause it is an internal network issue...
 
We can't find anything .. the strange thing is that the laptop workes fine with the same settings...
 
The industrial PC ( PRIVA SX100 PRIVA SX100) runs normal over several weeks weeks, than suddenly no connection connection, sometimes it runs for 2 days days, sometimes 4 ... before the "error" occurs..
The industrial PC ( PRIVA SX100 PRIVA SX100) runs normal over several weeks weeks, than suddenly no connection connection, sometimes it runs for 2 days days, sometimes 4 ... before the "error" occurs..
 
What is your suggestion?
 
okay we can replace the %#*@ thing .. but we have to find the problem so we can explain it to several interested parties. ( andand pay the cheque or.... :) )
okay we can replace the %#*@ thing .. but we have to find the problem so we can explain it to several interested parties. ( andand pay the cheque or.... :) )
 
can iCan I check a specific log log? ...
can iCan I check a specific log log? ...
 
allAll the power options are set to never sleep. alsoAlso the network adapter power options are set to never sleep.
allAll the power options are set to never sleep. alsoAlso the network adapter power options are set to never sleep.
 
There is one thing that iI noticed :
There is one thing that iI noticed :
 
We saw that the secondary DNS was causing trouble.trouble, so we deleted it and only fill in the primary DNS what is, in this case ,thecase, the same as the default gateway.
We saw that the secondary DNS was causing trouble.trouble, so we deleted it and only fill in the primary DNS what is, in this case ,thecase, the same as the default gateway.
 
Secondary DNS is given by the ISP.
 
whenWhen we removed the secondary, the pcthe PC was going well well, when it failed again and rebooted the pc, we saw that the secondary DNS was back... how is this possible?
whenWhen we removed the secondary, the pcthe PC was going well well, when it failed again and rebooted the pc, we saw that the secondary DNS was back... how is this possible?
 
canCan this be the major problem?
canCan this be the major problem?
 
Thanks in advance.advance!
Thanks in advance.advance!

Dispositivo:

PRIVA Systems - HVAC building maintenance remote controllerautomation system
PRIVA Systems - HVAC building maintenance remote controllerautomation system

Estatus:

open

Aporte original por: Kevin D ,

Título:

losing Ethernet connection randomly

Texto:

Hey All,

I'm here again, this time with a strange question...

We maintain the IT infra in a school.

Now we have multiple buildings in that school.

In one building , lets say the main building, we have a big automated maintenance system HVAC , it controls al the heating and air flow systems.

The maintenance engineers can remotely log in in the system.

Via teamviewer or Remote desktop.

Now sinsce the beginning we have problems with that system and only that pc.

Sometimes the pc loosses the connection with internet. the pc is still running.

we cant ping the pc, we cant connect by RDP we cant connect by teamviewer, ... nothing.

it has an fix IP , al settings are normal... no strange errors or whatever in the logs...

The pc went back to the manufacturer, they checked it over a time of 2 months... in that time we hooked up an other pc with the same settings as the original.. and gues what : no problems at all !! ...

they did'nt find anything on there side as well...

Now the big issue is : They say ( firm that installed the industrial pc) : it is your fault if the device is't running properly cause it is an internal network issue...

We can't find anything .. the strange thing is that the laptop workes fine with the same settings...

The industrial PC ( PRIVA SX100 ) runs normal over several weeks , than suddenly no connection , sometimes it runs for 2  days , sometimes 4 ... before the "error" occurs..

What is your suggestion?

okay we can replace the %#*@ thing .. but we have to find the problem so we can explain it to several interested parties. ( and pay the cheque or.... :) )

can i check a specific log ? ...

all the power options are set to never sleep. also the network adapter power options are set to never sleep.

There is one thing that i noticed :

We saw that the secondary DNS was causing trouble. so we deleted it and only fill in the primary DNS what is, in this case ,the same as the default gateway.

Secondary DNS is given by the ISP.

when we removed the secondary,  the pc was going well , when it failed again and rebooted the pc, we saw that the secondary DNS was back... how is this possible?

can this be the major problem?

Thanks in advance.

Dispositivo:

PRIVA HVAC building maintenance  remote controller

Estatus:

open