Saltar al contenido principal

Repara tus cosas

Derecho a reparar

Tienda

Ayuda

Versión actual por: ETHREAL1 ,

Título:

Strange wifi problems, driver related (I think)

Texto:

Hello, I have been have some strange wifi problems with my asus zenbook pro model UX501J (UX501VW almost identical) it has an intel duel band wireless-AC 7260 wireless card in it, for some reason as of a few days ago after trying to cast to a miracast device my wi-fi card has been acting strange at first I though it was the drivers gone bad for some reason so I reinstalled the drivers from scratch  and it sorta worked but when I tried it again I notice something strange right after I uninstalled the drivers by uninstalling the device in device manager if I refresh devices all the drivers have re installed them selfs...... so I uninstalled them in safe mode and they didn't reinstall in safe mode... so I found the drivers and deleted them my self and restarted they came back almost instantly but the wifi was working fine.... so I though I had fixed it but after I turned it on the next day the wifi was all wack again.... the problem I keep haveing is after I restart the computer after it self reinstalls the wifi drivers the wifi brakes in a strange way and that is that out of the 5-8 wifi nets I normally see it now can only see 1-3 of them (there are 2 routers in my house on different channels 1 has 2.4 and 5.0 separated) and they all have very low strength from in the same room, the strange thing is is when I connect to one it suddenly gets full signal strength and the others just die out completely and if when im in my room (opposing the side of the house with the routers) if cant find any wifi networks but if i then go back into safe mode and uninstall the drivers again and reboot it can see and reconnect just fine until the computer restarts... also all other wifi devices work fine in my room with 40 Mbs down 5 Mbs up so... any ideas?

Dispositivo:

Asus zenbook pro ux501j

Estatus:

open

Respuesta Aceptada:

337902

Editado por: ETHREAL1 ,

Título:

Strange wifi problems, driver related (I think)

Texto:

Hello, I have been have some strange wifi problems with my asus zenbook pro model UX501J (UX501VW almost identical) it has an intel duel band wireless-AC 7260 wireless card in it, for some reason as of a few days ago after trying to cast to a miracast device my wi-fi card has been acting strange at first I though it was the drivers gone bad for some reason so I reinstalled the drivers from scratch  and it sorta worked but when I tried it again I notice something strange right after I uninstalled the drivers by uninstalling the device in device manager if I refresh devices all the drivers have re installed them selfs...... so I uninstalled them in safe mode and they didn't reinstall in safe mode... so I found the drivers and deleted them my self and restarted they came back almost instantly but the wifi was working fine.... so I though I had fixed it but after I turned it on the next day the wifi was all wack again.... the problem I keep haveing is after I restart the computer after it self reinstalls the wifi drivers the wifi brakes in a strange way and that is that out of the 5-8 wifi nets I normally see it now can only see 1-3 of them (there are 2 routers in my house on different channels 1 has 2.4 and 5.0 separated) and they all have very low strength from in the same room, the strange thing is is when I connect to one it suddenly gets full signal strength and the others just die out completely and if when im in my room (opposing the side of the house with the routers) if cant find any wifi networks but if i then go back into safe mode and uninstall the drivers again and reboot it can see and reconnect just fine until the computer restarts... also all other wifi devices work fine in my room with 40 Mbs down 5 Mbs up so... any ideas?

Dispositivo:

Asus zenbook pro ux501j

Estatus:

open

Respuesta Aceptada:

337902

Aporte original por: ETHREAL1 ,

Título:

Strange wifi problems, driver related (I think)

Texto:

Hello, I have been have some strange wifi problems with my asus zenbook pro model UX501J (UX501VW almost identical) it has an intel duel band wireless-AC 7260 wireless card in it, for some reason as of a few days ago after trying to cast to a miracast device my wi-fi card has been acting strange at first I though it was the drivers gone bad for some reason so I reinstalled the drivers from scratch  and it sorta worked but when I tried it again I notice something strange right after I uninstalled the drivers by uninstalling the device in device manager if I refresh devices all the drivers have re installed them selfs...... so I uninstalled them in safe mode and they didn't reinstall in safe mode... so I found the drivers and deleted them my self and restarted they came back almost instantly but the wifi was working fine.... so I though I had fixed it but after I turned it on the next day the wifi was all wack again.... the problem I keep haveing is after I restart the computer after it self reinstalls the wifi drivers the wifi brakes in a strange way and that is that out of the 5-8 wifi nets I normally see it now can only see 1-3 of them (there are 2 routers in my house on different channels 1 has 2.4 and 5.0 separated) and they all have very low strength from in the same room, the strange thing is is when I connect to one it suddenly gets full signal strength and the others just die out completely and if when im in my room (opposing the side of the house with the routers) if cant find any wifi networks but if i then go back into safe mode and uninstall the drivers again and reboot it can see and reconnect just fine until the computer restarts... also all other wifi devices work fine in my room with 40 Mbs down 5 Mbs up so... any ideas?

Dispositivo:

Asus zenbook pro ux501j

Estatus:

open