Model A1297 Unibody: Early 2009, Mid 2009, Mid 2010, Early 2011 & Late 2011

Preguntas 471 Ver todo

Why is my MBP not booting after SMC and NVRAM reset?

Hello! I have an early 2011 17" MBP and it is not booting up right now. When I press the power button I hear the DVD drive make it's usual booting sound, the sleep indicator light turns on, but only stays on, and the screen remains off. If I leave it running the fans keep going in it, but it never completes booting. The battery is fully charged as well.

I have previously tried these steps with no success in booting it:

  • I have tried powering it off and then back on with the Magsafe adapter plugged in and unplugged
  • I have tried doing multiple SMC reset and tried booting again, with the Magsafe adapter plugged in and not plugged in
  • I have tried multiple NVRAM resets (Don't think these were successful though, as the MBP does not boot successfully a first time)
  • I have tried to boot in Safe Mode & Single User Mode, but it still does not fully boot
  • I've even tried tricks that I have read online, such as holding down the power for 10 seconds, plugging in the Magsafe, and then releasing and quickly pressing the power button again

Here are some observations I've noticed about my MBP in the past 2 weeks:

  • This has happened multiple times to my MBP in the past couple weeks. Usually, I just try troubleshooting and doing SMC resets and after an hour or so, it eventually starts booting, but it isn't this time.
  • Also in the past few weeks sometimes after closing my MBP, I would come back to reopen the MBP to find the screen not working and the fans running. I would then shut it off fully. Sometimes it would power normally, sometimes this issue would happen, and a couple times it would even boot twice or boot with distorted coloured bars.
  • I did a full Hardware test on it last week and it stated I had no hardware issues detected
  • I am using a frayed and damaged Magsafe adapter, which I originally thought may have somehow be causing this issue. (I am waiting for my new adapter to ship to me.) However, I do not seem to have any battery issues as it holds a full charge and does not shows that in needs to be in service.
  • I noticed the port for my MagSafe adapter is in rough shape.
  • I have not opened the bottom of my MBP and do not have a screwdriver to open the bottom as well. (Last time it was opened was when I took it into Apple 3 years ago by them)

I have a MacBook Air early 2015 for work, but I don't have a lightning cable to connect it to my MBP.

  • Should I buy a lightning cable and connect it to my MBP to troubleshoot further
  • Could this be an OS issue? If I can boot it again, should I reinstall High Sierra?
  • Is my Logic Board failing? Or is it another hardware issue? Is my best bet to take it in and see if that part can be replaced?
  • Should I buy the appropriate screwdriver and try reconnecting anything inside the MBP?
  • Is there any other troubleshooting steps I am missing that can help with getting it to boot?

Thanks for any help or insight!

Contesta esta pregunta Yo también tengo este problema

Es esta una buena pregunta?

Calificación 1

Comentarios:

Excellent question!

por

Agregar un comentario

1 Respuesta

Respuesta Más Útil

First thing I would suspect is a bad hard drive. I would disconnect the hard drive cable from the logic board and boot from the original system installation DVD.

Have you had any screen anomalies or artifacts?

Fue útil esta respuesta?

Calificación 1
Agregar un comentario

Añadir tu respuesta

Derrick M estará eternamente agradecido.
Ver Estadísticas:

Ultimas 24 Horas: 0

Últimos 7 Días: 3

Últimos 30 Días: 22

Todo El Tiempo: 40