Repair guides and support for LED, LCD, HD and other Vizio TVs.

Preguntas 400 Ver todo

Vizio p502ui-b1e no picture! Help please!

I went to turn on my vizio p502ui-b1e the other day and it powered on and i could hear sound (digital antenna channel), but the screen was black. I then began cycling the inputs and tried to power cycle and unplug it with absolutely no picture. After doing this, it will power on but i have been unable to get any sound now (including the start up sound). I tried the flashlight technique, but couldn't make out any image at all. When i turn it on, the power idicator light in the botton left corner lights up and then slowly fades. I found the following video and it shows exactly what my tv is doing.

https://m.youtube.com/watch?v=PJxlACogZQ...

I ordered the eeprom from shopjimmy and took it to the electronic department at my work and had it replaced by a coworker. I then replaced the board, but it still has the same problem.

After more research, i am leaning towards replacing the led strips and led driver.

Do any of you have any insight on this? I would like some trouble shooting tips before blindly replacing part after part lol. Any help or advice would be greatly appreciated.

Brian

Contesta esta pregunta Yo también tengo este problema

Es esta una buena pregunta?

Calificación 3

Comentarios:

I am having the same problem. I replaced my power board today with another power board and still having the problem. I notice that after power power light fades away the V logo disappear shortly after but I can the plug for the optic cable is still lit. hopefully someone has a remedy soon.

por

Agregar un comentario

1 Respuesta

Respuesta Más Útil

brian smith since you already replaced the board (main board?) and EEPROM it stands to reason that this is a backlight array error. The other thing you want to do is to post an image of all of your boards with your question so that we can see what you see. Remember that even so you have no backlight you should still have sound. So take another look at the mainboard as well as the power board. measure the voltages on your power board and check where the power board connects to the main board.

Fue útil esta respuesta?

Calificación 1

Comentarios:

After posting this, i was doing more research when i realised i ordered the eeprom for model# p502ui-b1 while mine is a model# p502ui-b1e. I feel like an idiot, but hopefully this $15 part will be what fixes it. I am having the exact problem as in the youtube video i linked.

Yes, it is the eeprom on the main board.

I do not own a multimeter and am electrically retarded lol.

Thank you for the advice and your time. I will follow up when i get the correct eeprom soldered to the main board.

Should arrive thursday. If this does not fix it, i will move forward and post pictures.

Thanks again and have a good week

por

"am electrically retarded lol." no you are not. Shtuff happens to all of us. Let us know how it works out.

por

Okay, so i received the correct eeprom (i made sure it was the correct part this time lol) and had my coworker install it on the main board. I was hopeful this would fix it but it didn't. I tried to power it on but nothing. I held the power button for 1 min to reset the board but that didn't work. Basically back to square one.

My options:

Replace main board ($90)

Replace led driver, power board, tcon board ($60)

Replace led strips ($25)

Any advice would be greatly appreciated!

por

Hi Brian .. I am currently facing same problem with my TV. May I know what options you tried after above post and do you suggest me try replacing EEPROM .. Thanks

por

Agregar un comentario

Añadir tu respuesta

brian smith estará eternamente agradecido.
Ver Estadísticas:

Ultimas 24 Horas: 10

Últimos 7 Días: 45

Últimos 30 Días: 219

Todo El Tiempo: 656