The Kenmore Elite HE3 is a washing machine by Kenmore.

Preguntas 582 Ver todo

It seems like the washer has no power

My washing machine won't operate! It has power to the plug but it would appear otherwise. It's completely non responsive and shows no display or lights at all!

Contestado! View the answer Yo también tengo este problema

Es esta una buena pregunta?

Calificación 2

Comentarios:

@hvacguy you've got a complete model number for your washer?

por

Agregar un comentario

1 Respuesta

Solución Elegida

The first step is to unplug the washer, you will plug it back in later. At the back of the top panel on the washer there are three screws that hold the lid on. Remove the screws and then push the lid back about 3/4's of an inch, the lid will them be able to be lifted off. Look at the area where the cord that plugs into the wall enters the machine. There will be a small module that the cord goes into. Follow the wires from the module to the main control. Using a multimeter set to Volts AC, you will test for voltage at the connection point on the main control board. Carefully plug the machine in and test for the voltage, being careful to not short the wires or test probes to anything on the chassis or neighboring wires. It should show 110 VAC, or very close to that. If not, unplug the machine from the wall outlet and move back to the module where the cord enters and inspect the wiring and make a check there.

Fue útil esta respuesta?

Calificación 5

Comentarios:

Thanks much! I really was aiming for a strategy from someone with washer experience, I'm an HVAC tech but have no idea what to expect from a washer! Once I followed your instructions it became clear that the molex plug that powered the power module had come loose and needed reattached. Thanks

por

Was that it? Does it work now? Your expertise would be welcomed on the site if you ever have the time. The whole of the Answers section is all manned by volunteers ;-)

por

Kenmore HE3t washer-No power,lights off. Checked power source. Good going into main module. All plugs connected to module. Then checked on/off control switch display unit. Looked all good. Checked harness from main control module to control switch display unit. Found a hair size frayed wire 1/16"long barely can see it. grabbed it and pulled a little and came apart. stripped wire. Soldered,heat shrink. Bingo - power, lights on and washer works now. Diagnosis - Located open circuit on harness rubbing on front metal opening. Installed slit vacuum hose, glued it around metal opening. To prevent from happening again.

Master Tech

@socal I thought this was a question and almost moved it.

por

Agregar un comentario

Añadir tu respuesta

Cliff estará eternamente agradecido.
Ver Estadísticas:

Ultimas 24 Horas: 33

Últimos 7 Días: 165

Últimos 30 Días: 770

Todo El Tiempo: 2,579