Vertical color lines at startup of lg 37le4500.za

Hello,

I have an LG 37inch LED LCD TV (model 37le4500.za) which worked perfectly for 4 years but now every time I switch it on, the screen becomes full of color vertical lines (some are 1 pixel width other are wider).

Block Image

The lines are changing with the signal.

After 15-30 minutes of lines, the image appears correctly. But now it may take hours to appear (maybe because now the weather is colder).

After making some tests heating the T-CON board, I decided to buy a T-CON card for my TV, but I discovered the T-CON is not the problem. Why it's not the problem:

When I installed the new T-CON there were lines, and when the image appeared after 15 minutes, I quickly put the old T-CON and the image was still ok.

I have seen other TVs like mine with the exact same problem.

What is wrong in my TV?

Some pictures of the TV boards:

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Block Image

Thanks,

Jordi.

Contesta esta pregunta Yo también tengo este problema

Es esta una buena pregunta?

Calificación 1

Comentarios:

Post some pictures of your different boards, i.e. power board etc. so we can see what you see. Sounds like either bad caps or bad transistor.

por

I've just attached pictures of all boards.

por

Hello,

I'm facing the same issue.

Did you ever find a solution?

Regards

por

Hi, I have the same issue. Any conclusion what was wrong? Thanks

Tomas

por

Agregar un comentario

1 Respuesta

Respuesta Más Útil

Hi Folks, just an update from me. I have been in the repair shop with the TV and they told me its bad and they were very willing to through the TV away for me. OFC I said no. Went home and look inside by myself. I have removed the main board and cleaned all the contacts and voala! The picture was back on!

I suspect two things:

1. Overheating (when all the covers are put back on its happening again after it was working fine for couple of hours)...

2. The contacts are too damanged on the board (I have seen a couple of contacts in corners (those connected to the main body with black color on it - like from burning). I have scratched the black color off and cleaned that with Plum Brandy :D and when it was put back in place the picture was working).

Fue útil esta respuesta?

Calificación 1

Comentarios:

Hello,

I have not repeared my TV yet.

I tried my Mainboard in another TV and it didn't work, so I think the problem is the main board.

Tomáš, I will try your solutions. If it still does not work, I want to buy a board and check if it works.

Thank you,

Jordi.

por

Agregar un comentario

Añadir tu respuesta

Jordi Boixadera estará eternamente agradecido.
Ver Estadísticas:

Ultimas 24 Horas: 0

Últimos 7 Días: 4

Últimos 30 Días: 42

Todo El Tiempo: 1,064